Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зараз гречка вважається найціннішою, здорової та екологічно чистої крупою. Справа в тому, що гречка невибаглива до ґрунтів, при її вирощуванні не застосовувалися добрив: рослині не страшні бур'яни, ця культура активно витісняє їх з поля. До того ж гречка не ставала об'єктом генного модіфіцірованія.Ценним властивістю гречки є високий вміст складних вуглеводів. Вони повільно переробляються організмом, створюючи довгий почуття ситості.
Необроблена гречка має зеленувато-білий колір, майже не пахне і відносно довго розварюється (35-40 хвилин). Разом з тим сира крупа має набагато цінніше, ніж термічно оброблена, так як в ній зберігаються всі вітаміни і корисні елементи.
Гречана крупа один з найдивовижніших продуктів на Землі, що поєднує безліч корисних властивостей, відсутність протипоказань до вживання і доступність. Ймовірно, сама природа хотіла, щоб люди були здорові і щасливі, тому створила для цього всі умови, в тому числі і гречку.