Кількість
|
Вартість
|
||
|
Філе оселедця в олії Марінеро ― це консервований продукт готовий до вживання. Важко знайти іншу рибу, яка б могла похвалитися такою величезною кількістю корисних властивостей, як оселедець. У Швеції навіть ходить приказка: «Оселедець — на столі, лікар — в стороні». І це дійсно так. Численні дослідження довели, що оселедець, завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3, дуже корисний для серця і судин людини. Крім того, він значно збільшує кількість «корисного холестерину» в крові (ліпопротеїнів високої щільності). Ліпопротеїни в свою чергу значно знижують ризик захворювання атеросклерозом і іншими не менш небезпечними серцево-судинними захворюваннями. Доведено, що корисний оселедцевий жир значно зменшує розмір адипоцитів (жирових клітин), що знижує шанс захворювання небезпечними недугами, у тому числі і діабету другого типу. Варто сказати і про те, що в складі цієї риби містяться активні антиоксиданти. Оселедець є «рекордсменом» серед риб і за змістом вітаміну D (в 100 грамах оселедця міститься три денних норми вітаміну), який просто необхідний для росту кісток і правильного функціонування нирок. Цей вітамін дуже важливий для дітей, особливо взимку, коли організм страждає від нестачі прямих сонячних променів. Крім усього іншого, вона позитивно впливає на роботу мозку, а також покращує зір. Справа в тому, що оселедець легко засвоюється організмом людини і є для нього ідеальним джерелом білка.