Кількість
|
Вартість
|
||
|
Брі - це м'який столовий сир, що виготовляється з коров'ячого молока. Ароматний і ніжний брі вважається одним з найдавніших та найвідоміших французьких сирів. Форма цього сиру нагадує корж, укриту блідою (з сірувато-білим відтінком) бархатистою цвіллю. Скоринка, на якій майорять червоно-коричневі прожилки, їстівна, але без вираженого смаку. Вона відрізняється характерним аміачним ароматом. М'якоть брі схожа на ніжну текучу масу солом'яного кольору. Цей делікатесний сир володіє тонким вершковим смаком з м'яким горіховим або грибним ароматом
Брі відмінно поєднується з фруктами, ягодами, горіхами, овочами і м'ясом. Він є хорошою закускою для червоного і білого вина, а також шампанського. Перед тим, як подати на стіл, брі деякий час потрібно потримати в теплі - тоді він в повній мірі випустить свій вишуканий аромат.